NUrSE LUVING HEArT- ~nursing~-

NUrSE LUVING HEArT- ~nursing~-
~~itS bout BEING able to LOVE people when they r in WEAKEST moment ~~

Rabu, 18 Mei 2011

LIKE ARIANI....... hahahaa~~~








Heheheee...... LIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Asyik- asyik ariani... obses gn ariani.. bila ak pakai ase cm berkeyakinan je..
nampak cun n menjadi serta berGaYa....
dan ade class gitu coz berjenama....

Mula2 aku beli satu je.. then 1 helai lagi gan sepup
u....jadilah 2 helai.....

pastu... yang best diskaun tok ahli 45%....
wau..............???????????????????
aku beli 5 helai..
kwang3...



aku dapat membe card kaler pink tu JER...
nak mintak spp ku adjust yang platinum... baru best...
tapi ntah bila la.....

so skang aku ade 7 helai + gn tudung selendang ariani..

nanti tunggu offer nk beli lagi lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
cepatla ofer............................................'',

hehehee.....





RAKAN-RAKAN mempromote tudung2 hasil pembelianku................. hihiihih... pink-purple-kuning-kuning cotton-hitam-purple dark....................................................................

Isnin, 6 Disember 2010

mama......oh mama...

hurmmm....

aku bersama mama...

besela.. terlalu banyak mase terluang..mmglah sronok...


''thankssss to her''

Kumpulan lirik lagu Indonesia, lirik lagu religi dan Melayu terbaru dan Terpopuler yang diupdate setiap hari


Epilog Kasih

Janganlah kau bertanya

Tentang jarak setia

Rindu ku ini

Buktinya kasih

Bulan retak di air

Kasih retak di jiwa

Gugur kelopak cinta

Bukannya bukti

Cinta ku ini

Menghilang

Masih ada wajahmu

Biar pun kabur di pandangan

Abadi cinta kita

Tetap di ingatanku

Biar hilang di mata

Di hati tetap tak berubah

Seperti janji kita dulu kasih

Dan kenangan denganmu

Masih seperti dulu

Tidak tercela

Perpisahan terjadi

Hanyalah sementara

Di sini aku

Sujud pada-nya

Memohon doa

Hanya untukmu




OGOS..2009..

aku jumpa gn stfnurse yg sporting, mase tu aku nk men futsal, beknye die bagi aku pinjam kasut..
mcm best sbb sempoi gitu..
tapi takot je nk rapat jgk coz owg kate die mmg bek gn student pon...

ingAT lagi, dulu aku pggl mama world sbb kebrutalnye itu...huhu..
cam aku je....huhu



0ct 2009..

BELIAU bykla bantu aku... dia mmg insan hati mulia sehinggalah dia menganggap aku

anaknye sendiri... cukup sempurba beliau melayan aku xubah menatang minyak yang penuh..
segala ape yg aku mahu,semunye diberi..

family aku pon die baik sgt dan mudah mesra gitu..

yg sedih sejak kehadirannye... ade yg jelesnye dan menduga aku dgn fitnah dan memandang

rendah terhadap aku, aku mmg xsuke budak2 kolej kecuali jema..
ternyata tuhan tunjjkkn sume yg mana dengki terhadap aku,,
sejak aku punye mama...


coz aku dapat ape yg aku nak......ALHAMDULILLAH...


















DIS 2010

sehingga sekarang, beliau tetap bonda kesayanganku...

beliau melayan aku seperti menatang minyak yang penuh..
kekadang aku serabot lau over2 pon...

namun skang,aku menyedarinye,,

aku sudah berubah menjadi matang..




dimana aku belajar redha, sabar.....dan mula tidak marah2,dan berfikiir sblm bertindak..serta tidak perdulikan org....hal wat hal sendiri gn jema..


malah aku semakin berhati2 dalam brkwn..


namun...kenapa aku selalu je marah dan kate bukan2 kat mama...


padahal die bonda..aku patotnye hormat dan xblh melawan atau sakiti ati beliau..


ntah kenapa.... patotnye die dh wat bek gn aku.. aku kene lyn bek..


sdgkan yg jahat tula aku patot mengendahkan dan xperdulikn....



kenapa aku lepas kt mama!!



ya allah..tunjukkanlah kebenaran kepadaku....................................dan tahu membezakan yg mane bek dan yg mane buruk!!



lindungi aku.......jauhlah sifat mazmumah dan jauhlah mereka yg ingin menzalimi aku!!!

skang dier sakit...... semoga beliau cepat sembuh...

dan dirahmati ALLAH sentiasa...

mama..maafkan aku!!!!!

terimakasih atas segalanye2.......................

Rabu, 15 September 2010

Wali Band - Puaskah + Lirik










erm..... bile piki membe kt kolej..... teringat lagu ne...
mmg masok r ape yg diorang wat kat ku.....
pliz...pliz.....






~~jgn sakiti ati aku!!


jika kamu memilih tok sktkan ati, aku memilih untuk berdiam diri........

!!izinkan aku jd org yg baik!!




LAU nk cerita sgt pjg.....conclusion:sedey dapat kawan yg nampak bek tapi tikam blakang..

maybe silap aku xpandai berkawan dan memilih kawan..




papepon, stil cyg n rindu saat bersama susah senang dulu.......

thanks, sudi berada disamping aku ketika susa dulu especially jema...

thankss JEMA.....




... AKU pon xtau ape xkene... xkisahla nk niru gaya, o wat eva cam org kate

tapi aku xkisah... dan dulu ingat die memg bekkkk, kdg2 je cam mdh terasa gn aku..

aku pon xphm n xpaham.. gn ape die citer kt org ,org cayer dan anggap aku salahh.,

laju kan,,,

sume xperfect.. tapi yg aku xsuke jgnla ase diri jer betol, org len sll xbetul..



xpe.. alhamdulillah



apekan daya.. biarla org mengumpat,mengata belakang,nk dengki..yg penting aku TIDAk!!

cam dier sorg ag, okey,bagus wat keje tapi kuat dengki n mengata blakang..
camane ne????






ya aLLAh,, bersyukurlah.. asenye da byk aku dapat ujian yg mengajar erti hidop..

bile komitmen gn kawan.aku dapat ini...


komitmen tok diri lg penting
da tibe mase aku tok berubah dgn lbh dekat dgn aLLAh S.W.T


dan mengapai bintang dan cita2ku..





aku blaja tok smakin kuat..
KUAT ATIQAH...KUAT!!!!! SABAR TOK STAHUN JE LAGI.........................



Selasa, 17 Ogos 2010

..MA dreams watchh..


ehem.. ehem..

adoiya...
sejak aku tgk jam tangan kat butik guess tue....

'' syoknye, cantiknye kalau aku dpt pakai jam tue...
nakkkkkkkkkkk.......

comeiiiii.....''

aku mula berangannnn.....

nak beli pon kene save najet la akuuuu...

padahal aku da byk jam... so aku hentikan dulu untuk memilikinye....

'' sabarr atiqah, ade rezki.. dapatlah...''


aku ader 5 jam kesayangan!!

jam pertama sempena pointer aku kt matrik "" 3.92""

pemberian dari ma sis long...

bling-bling!!!

.........................jam pertama aku, CASIO BRANDED........................................


Sabtu, 19 Jun 2010

FAmiLy HOLidaY





BISMILLAHHIRAHMANIRAHIM........






bile hati kecilku berbicara.......



















waktu lapang begini, blogla aku layannnnnnn...aku bawu pulang dari percutian di cameron, xpuas ag ar, bawu jer nk njoy da nk balik upenye....


tapi banyak gak gambo aku, gilo bergambor walau xbape nk photogenic juz photogedic!!! hahhahaha,




gan ABAH pn boley................... sporting gitu,hehhe...cam duk korea gitu




abah pun penat sgt coz driver lame sgt... cam duk korean la plak gambo ne, huhu
~~~i like it!!!!!





ma.. kaklong.. dayah~ spontan picture... xpasan ade ambil gambo.. abe long ase..hheheh



ne gambo koya aku.. bajet bergaya.... tapi memang bergaya punnnnn~~ *peaceee~~



spek pinjam memang bergaya, cube try kalu spek sendiri, xase bergaya lak! ne sume sbb spek aku patah, so jelesla tgk org pakai spek gituuu..




adat manusia... hahahhahaha





sape nak tau~~ ada cerita len lg~~




ntah knape byk plak gambo gn org yg xbape nk rapat tp mesra la plak tibe2..




jiran tertangga kenela mesra n mesra tapi ntah knape nk gosip membuatkan aku lak dari x terfikir jadi terfikir tentang ne {kadang-kadang}... huhu








padahal aku memang mesra.. harap2 xde pape n lau ade pape pun biarla aku xtau pape cuz xde ase len n harap2~~ KONON!!!


~~think positif~~

jgn jadi kolot n wat gossip sudaaa..

hahaha,







eh... eh.... CAM lam citer samarinda jer.. hhuhuhu


bile sampai umah aku masih lagi terbayang duk cameron....


~sejukkkk bangat.. nyamannn gitu


~~perggh, turun bawah...panasssssss......


ntahla.. xcialy


(jujur aku ase best g gn family kali ne walaupun kami agak sesat mencari umah apatment tu.. sebelum ne g gan membe bese 2 jer..... bowink pun ade.....)


Khamis, 3 Jun 2010

sUnYI


HEHE.....


eeka di malam yg sunyi n sepi selepas abis tgk cite sedihhhh..



sejak aku cuti ne, aku ase borim sgt......

tapi aku hepi cuz xduk di kolej kan..
(3 MINGGU CUTI SEM)




ermmmmm... best n feeling tol aku tgk hindustan td ''akele hum akele tum''...




tetiba bapak aku menghayati citer tu...sedih bebb.. airmata aku xhenti-henti...



warrrrgggghhh!! malunye... bile.............................................

'' tikah, mg tiok...'' tegur kakak ku hidayah




aku control rilex n xde pape..



fuhhhhhh... xsangka plak aku jiwang gini...
hahhahhhahahha.......................................



bak lagu tomok-
''keras hanyalah luaran ku, lembut ttp didalam ati...''



~~ begitula aku~~
huhuhuuhu...





aku ase nk masuk tido tapi xngantok.... so bile aku kuar bilik tgk laptop terbiar jer n xtutup..


aku pn luanglah mase yg sepi ni utk wat blog....



aku ngah pkir aper aku nk wat slps2 mase cti ne spy aku abiskan dgn faedah..


n knape idop aku nak sunyi sedangkan aku ade sume utk hilang sunyi...


yang pasti cme aku single, n takde pakwe..huhuu



dulu xheran pon xde pakwe... tp skang cket la jeles tgk hidayah n nabilah duk meseg2..aku plak xde pn org nk mesej2.....


sebab tu ke aku sunyi ha????????




erm, aku pn xtau lah!!!! xpayah pk!!! skang lyn blogggggggggg




Imam Ali berkata, “Allah menyayangi orang-orang yang mengetahui kadar dirinya dan tidak melewati batas perjalanannya; menjaga lisannya dan tidak mensia-siakan umurnya”.



planning aku mase cuti


1) ganti pose


2)wat asiggment insulin injection


3)jage kulit, putihkan balik tgn ku yang yg sdkt glap sbb sukan baru2 ini.. hehhehhe..


4)lesen aku jmin beres


5)jalan2 gn family n bercuti- cameron


6)study kt study guide n bace buku motivasi..






yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........yesssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!

INSYAALLAH



kla aku ase aku kenne masuk tido lu.... aku akn tick n pastikan aku wat semasa cuti ne..n mudah-mudahan allah sentiasa memberkati aku.........

ALHAMDULILLAH




Orang yang berani tidak akan membabi-buta melompat masuk ke dalam jurang, melainkan masuk dengan perlahan-lahan dan dengan mata yang terbuka setelah mengukur dalamnya





Orang bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya, tapi dengan lapang hati mencari jalan bagaimana memulihkan kembali kerugian yang dideritainya




Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan.

Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi.

Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.

Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan.

Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.

Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan.

Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati.

Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti.

Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan.

Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga............


AmiN YA rabbaL aLAmIN

Rabu, 2 Jun 2010

LuV ma FAmiLY... MuaaaHH!!!

ABAH , MA.......

video

INSAN yang melahirkan ku, mendidik ku dan membesarkan ku gn bersusah payah hinggalah skang umo aku 21... huhuhu..



NORAINI BT YAHYA + ISMAIL B.YAAKUB



Abahku seorang guru yg berkaliber n ma ku pula suri rumah sepenuh masa dan setIa kepada suami dan anak2,




ALHAMDULILLAH



inSAyaALLAH, kan ku balas n kenang jasamu dan sentiasa dalam ingatanku..



aku harap aku dapat capai cita2 ku n membalas jasa abah n ma dengan membuktikan kejayaan aku..




aku ingin berjaya n tercapai sehinggalah sekurang2nye aku mendapat segulung ijazah.....
(barulah aku berpuas hati)
.....ijazah sarjana muda kejururawatan...U41 t, barula aku taraf gn doktor...

(..Sambung belajar 'nursing degree programme' samada secara 'full time' atau 'pjj' masing-masing ada kebaikan dan kekurangannya.

Jika kita ambil 'full time', kebaikannya adalah yuran murah serta dapat memberikan tumpuan penuh pada pelajaran. keburukannya pula, terpaksalah berjauhan dengan keluarga bagi yang tinggal di pulau borneo serta hanya dapat separuh gaji sahaja. Kesan pada perkhidmatan pula, jika kita ambil cuti separuh gaji(untuk belajar sepenuh masa) selama 2 tahun, maka tempoh perkhidmatan kita juga akan ditolak selama 2 tahun...ini menjejaskan seniority kita.

Jika belajar pjj pula, kebaikannya...masih dapat gaji penuh, tidak berjauhan dengan keluarga, tempoh perkhidmatan tidak ditolak serta layak mendapat cuti tanpa rekod selama 30 hari setiap tahun. Kita boleh memohon cuti tanpa rekod untuk menghadiri tutorial, peperiksaan, dan latihan amali. Keburukan...tentulah penat sebab belajar sambil bekerja...)

huhu.. t smpai mase aku fikir2 kan...



9 siblingS... 2 sisters n aku adelah anak yg ketiga.. ase besar tggjwb cuz aku punye 6 lg adik..

~~~ngeeeee ~~



Hidup memerlukan pengorbanan.
Pengorbanan memerlukan perjuangan.
Perjuangan memerlukan ketabahan.
Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan.
Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan............





~~SYURGA ITU DITELAPAK KAKI IBU~~




Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis




Setiap hari kita adalah manusia yang berbeza. Semalam kanak-kanak. Hari ini remaja. Dan esok, hari tua. Semuanya menjadikan kita dan masa sungguh bermakna…