NUrSE LUVING HEArT- ~nursing~-

NUrSE LUVING HEArT- ~nursing~-
~~itS bout BEING able to LOVE people when they r in WEAKEST moment ~~

Sabtu, 19 Jun 2010

FAmiLy HOLidaY





BISMILLAHHIRAHMANIRAHIM........






bile hati kecilku berbicara.......



















waktu lapang begini, blogla aku layannnnnnn...aku bawu pulang dari percutian di cameron, xpuas ag ar, bawu jer nk njoy da nk balik upenye....


tapi banyak gak gambo aku, gilo bergambor walau xbape nk photogenic juz photogedic!!! hahhahaha,




gan ABAH pn boley................... sporting gitu,hehhe...cam duk korea gitu




abah pun penat sgt coz driver lame sgt... cam duk korean la plak gambo ne, huhu
~~~i like it!!!!!





ma.. kaklong.. dayah~ spontan picture... xpasan ade ambil gambo.. abe long ase..hheheh



ne gambo koya aku.. bajet bergaya.... tapi memang bergaya punnnnn~~ *peaceee~~



spek pinjam memang bergaya, cube try kalu spek sendiri, xase bergaya lak! ne sume sbb spek aku patah, so jelesla tgk org pakai spek gituuu..




adat manusia... hahahhahaha





sape nak tau~~ ada cerita len lg~~




ntah knape byk plak gambo gn org yg xbape nk rapat tp mesra la plak tibe2..




jiran tertangga kenela mesra n mesra tapi ntah knape nk gosip membuatkan aku lak dari x terfikir jadi terfikir tentang ne {kadang-kadang}... huhu








padahal aku memang mesra.. harap2 xde pape n lau ade pape pun biarla aku xtau pape cuz xde ase len n harap2~~ KONON!!!


~~think positif~~

jgn jadi kolot n wat gossip sudaaa..

hahaha,







eh... eh.... CAM lam citer samarinda jer.. hhuhuhu


bile sampai umah aku masih lagi terbayang duk cameron....


~sejukkkk bangat.. nyamannn gitu


~~perggh, turun bawah...panasssssss......


ntahla.. xcialy


(jujur aku ase best g gn family kali ne walaupun kami agak sesat mencari umah apatment tu.. sebelum ne g gan membe bese 2 jer..... bowink pun ade.....)


Khamis, 3 Jun 2010

sUnYI


HEHE.....


eeka di malam yg sunyi n sepi selepas abis tgk cite sedihhhh..



sejak aku cuti ne, aku ase borim sgt......

tapi aku hepi cuz xduk di kolej kan..
(3 MINGGU CUTI SEM)




ermmmmm... best n feeling tol aku tgk hindustan td ''akele hum akele tum''...




tetiba bapak aku menghayati citer tu...sedih bebb.. airmata aku xhenti-henti...



warrrrgggghhh!! malunye... bile.............................................

'' tikah, mg tiok...'' tegur kakak ku hidayah




aku control rilex n xde pape..



fuhhhhhh... xsangka plak aku jiwang gini...
hahhahhhahahha.......................................



bak lagu tomok-
''keras hanyalah luaran ku, lembut ttp didalam ati...''



~~ begitula aku~~
huhuhuuhu...





aku ase nk masuk tido tapi xngantok.... so bile aku kuar bilik tgk laptop terbiar jer n xtutup..


aku pn luanglah mase yg sepi ni utk wat blog....



aku ngah pkir aper aku nk wat slps2 mase cti ne spy aku abiskan dgn faedah..


n knape idop aku nak sunyi sedangkan aku ade sume utk hilang sunyi...


yang pasti cme aku single, n takde pakwe..huhuu



dulu xheran pon xde pakwe... tp skang cket la jeles tgk hidayah n nabilah duk meseg2..aku plak xde pn org nk mesej2.....


sebab tu ke aku sunyi ha????????




erm, aku pn xtau lah!!!! xpayah pk!!! skang lyn blogggggggggg




Imam Ali berkata, “Allah menyayangi orang-orang yang mengetahui kadar dirinya dan tidak melewati batas perjalanannya; menjaga lisannya dan tidak mensia-siakan umurnya”.



planning aku mase cuti


1) ganti pose


2)wat asiggment insulin injection


3)jage kulit, putihkan balik tgn ku yang yg sdkt glap sbb sukan baru2 ini.. hehhehhe..


4)lesen aku jmin beres


5)jalan2 gn family n bercuti- cameron


6)study kt study guide n bace buku motivasi..






yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........yesssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!

INSYAALLAH



kla aku ase aku kenne masuk tido lu.... aku akn tick n pastikan aku wat semasa cuti ne..n mudah-mudahan allah sentiasa memberkati aku.........

ALHAMDULILLAH




Orang yang berani tidak akan membabi-buta melompat masuk ke dalam jurang, melainkan masuk dengan perlahan-lahan dan dengan mata yang terbuka setelah mengukur dalamnya





Orang bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya, tapi dengan lapang hati mencari jalan bagaimana memulihkan kembali kerugian yang dideritainya




Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan.

Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi.

Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.

Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan.

Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.

Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan.

Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati.

Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti.

Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan.

Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga............


AmiN YA rabbaL aLAmIN

Rabu, 2 Jun 2010

LuV ma FAmiLY... MuaaaHH!!!

ABAH , MA.......

video

INSAN yang melahirkan ku, mendidik ku dan membesarkan ku gn bersusah payah hinggalah skang umo aku 21... huhuhu..



NORAINI BT YAHYA + ISMAIL B.YAAKUB



Abahku seorang guru yg berkaliber n ma ku pula suri rumah sepenuh masa dan setIa kepada suami dan anak2,




ALHAMDULILLAH



inSAyaALLAH, kan ku balas n kenang jasamu dan sentiasa dalam ingatanku..



aku harap aku dapat capai cita2 ku n membalas jasa abah n ma dengan membuktikan kejayaan aku..




aku ingin berjaya n tercapai sehinggalah sekurang2nye aku mendapat segulung ijazah.....
(barulah aku berpuas hati)
.....ijazah sarjana muda kejururawatan...U41 t, barula aku taraf gn doktor...

(..Sambung belajar 'nursing degree programme' samada secara 'full time' atau 'pjj' masing-masing ada kebaikan dan kekurangannya.

Jika kita ambil 'full time', kebaikannya adalah yuran murah serta dapat memberikan tumpuan penuh pada pelajaran. keburukannya pula, terpaksalah berjauhan dengan keluarga bagi yang tinggal di pulau borneo serta hanya dapat separuh gaji sahaja. Kesan pada perkhidmatan pula, jika kita ambil cuti separuh gaji(untuk belajar sepenuh masa) selama 2 tahun, maka tempoh perkhidmatan kita juga akan ditolak selama 2 tahun...ini menjejaskan seniority kita.

Jika belajar pjj pula, kebaikannya...masih dapat gaji penuh, tidak berjauhan dengan keluarga, tempoh perkhidmatan tidak ditolak serta layak mendapat cuti tanpa rekod selama 30 hari setiap tahun. Kita boleh memohon cuti tanpa rekod untuk menghadiri tutorial, peperiksaan, dan latihan amali. Keburukan...tentulah penat sebab belajar sambil bekerja...)

huhu.. t smpai mase aku fikir2 kan...



9 siblingS... 2 sisters n aku adelah anak yg ketiga.. ase besar tggjwb cuz aku punye 6 lg adik..

~~~ngeeeee ~~



Hidup memerlukan pengorbanan.
Pengorbanan memerlukan perjuangan.
Perjuangan memerlukan ketabahan.
Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan.
Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan............





~~SYURGA ITU DITELAPAK KAKI IBU~~




Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis




Setiap hari kita adalah manusia yang berbeza. Semalam kanak-kanak. Hari ini remaja. Dan esok, hari tua. Semuanya menjadikan kita dan masa sungguh bermakna…